MASSAGE EN PILATES BIJ JOU AAN HUIS & OP LOCATIE

Gecertificeerde, veilige en vaardige sport en wellnessmassage bij jou aan huis, op het werk en op locatie in Amsterdam en de regio Noord-Holland.   Tevens pilates privé en groepslessen in heel Noord-Holland                         Tel.06-53894847      info@fzhmassage.nl          

Een masseur die naar jouw voordeur komt. Zowel in de regio Noord-Holland en als in de stadsdelen rondom Amsterdam Stad. Hieronder lees je meer uitgebreid over alle massages en behandelingen die je kunt reserveren:

 Sportmassage (meest gekozen)

De FZH sportmassage is geschikt voor iedereen die met regelmaat beweegt en een echte aanrader voor de fanatieke sporter met wat meer ontwikkeld spierweefsel. Een sportmassage vóór een inspanning of een sportieve prestatie stimuleert de doorbloeding wat helpt om beter te presteren. Een ontspannende sportmassage ná een inspanning of een sportieve prestatie helpt je om afvalstoffen sneller af te voeren waardoor het lichaam wordt gestimuleerd om beter en soms sneller te herstellen. Na afloop van deze sportmassage voel je je spieren en bindweefsel lagen weer functioneren.  Franciska kenmerkt zich door haar traditionele sport massage en het nog daadwerkelijk omvatten van de hele spier waardoor de hele spier wordt behandeld i.p.v. een stukje. Echte sportmassage zoals het bedacht is dus!  Vraag ook naar de combinatie met de bindweefsel technieken. Dit zal je als sporter een stuk vooruit helpen!

Ontspanningsmassage (erg populaire om cadeau te geven!)

Een ontspanningsmassage, vaak ook wel wellnessmassage genoemd, is een ontspannende, rustige en kalmerende massage die geschikt is voor echt iedereen. Deze massage is dan ook een echte aanrader om aan jezelf of iemand ander cadeau te geven. Door de vele herhalingen van de massage handgrepen, de aromatische oliën en de heel langzame rustige wijze van masseren durven de spieren en vaak ook de geest weer los te laten en ga je meer ontspannen. Daarbij helpt het dat je in je je eigen huis vaak toch net een tikje beter kunt ontspannen.  Terwijl je ontspant wordt de doorbloeding op een zachte manier gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. Gun jezelf dit moment van rust en aangename ontspanning. Franciska kenmerkt zich in deze massage doordat zij zich qua intensiteit helemaal aanpast aan de cliënt en ondertussen waar mogelijk toch de spieren en de bindweefsel lagen wat dieper probeert  te behandelen. Een vaardige, veilige haven dus als je ooit eens te hard bent behandeld.... Laat je overtuigen hoe een echte ontspanningsmassage kan te zijn en je bent verslaafd!

Fascia Release (veel gekozen door sporter en mensen met chronische klachten)

Fascia Release is een verzamelnaam. Eigenlijk bedoelen we daarmee het losmaken van alle weefsel structuren rondom spieren en botten. Denk maar aan een tent die scheef staat. Doordat het doek kapot is , een haring los is of een lijn te strak staat. We helpen jou bij fascia release  eigenlijk alleen maar om de tent en alle stokken en lijnen en het tentdoek weer mooi recht en strak te krijgen waardoor je de storm weer kan doorstaan.  Franciska biedt dankzij haar jarenlange verdieping in fascia release inmiddels diverse behandelmethoden aan die waarbij het Westen het Oosten ontmoet. Bij de Westerse methode betekent dat handmatige manipulaties na het doen van spiertesten. Bij de Oosterse methode betekent dat bij Franciska cupping en/of guasha.  

Franciska kan haar diverse fascia release methoden in al haar behandelingen integreren, op verzoek of na overleg. Waar nodig maakt zij een dus je massage op maat of een puur sang bindweefsel behandeling.

MyoFascial Thai Release Massage (nieuw vanaf maart 2022!)

Een nieuwe therapeutische benadering. De perfecte combinatie van oude Oosterse stretching & tissue manipulatie met West-Europese  Myofasciale Release Therapie. East Meets West, combining the best of both worlds! Franciska neemt met een totale lichaamsbehandeling de cliënt mee op een therapeutische reis, waarbij alle gewrichten en organen worden gestimuleerd en de flexibiliteit, gewrichtspijn, het ademhalingspatroon en de relaxatie wordt verbeterd. Je houdt bij deze behandeling de kleding aan, zachte sportieve en comfortabele kleding is verreist.

Fascia Release & Triggerpoint behandeling

Voor de zelfstandigen!. De Triggermassage is een fascia release en triggerpoint behandeling waarbij ik je na afloop uitleg en voordoe hoe je je zelf thuis verder kunt gaan door een bepaalde spier meerdere keren per dag zelf gedurende een bepaalde periode te behandelen. Deze behandeling duurt in totaal 60 minuten.  Indien ik tijdens een andere massage triggerpoints tegenkom behandel ik deze tijdens de behandeling maar bij de Triggermassage krijgt je dus echt meer tools om er zelf na afloop mee aan de gang te gaan en gaan we er dus wat dieper op in...dit alles maakt je minder afhankelijk van behandelaars. 

Voetreflexzone Massage (erg verfrissend, vaak gekozen vooraf gaande aan het werk)

De voetreflexzonemassage is een verkwikkende & ontspannende massage van de voeten waarbij de massage afgewisseld wordt met pressie/druk op de meridianenreflexzones die volgens de leer van de acupunctuur op de voet liggen. Door het masseren van deze meridianenreflexzones op de voet gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende orgaan en/of lichaamsdeel. Het doel van deze massage is het lichaam weer in evenwicht te brengen en je een aangename ontspanning te laten ervaren. Bij de voetbehandeling zit je,  in lang-zit, volledig gekleed en ontspannen op de massagebank en ben je warm toegedekt. De voetreflexzone massage kan ook worden toegevoegd aan een deel- of algehele massage.  Deze massage is ideaal voor mensen die geen algehele massage kunnen ontvangen of niet van olie op het lichaam houden.

Stoelmassage op Maat (populair om cadeau te geven aan collega's )

De Stoelmassage op Maat wordt uitgevoerd in 25, 30 tot 60 minuten. Je kunt kiezen uit een stoelmassage aan huis, op de werkplek op kantoor en/of tijdens zakelijke (sport)evenementen. Het is een drukpuntmassage over de kleding heen en is werkelijk ideaal om in korte tijd een effectieve weldadige massage aan te ontvangen. Franciska heeft twee aanvullende stoelmassage specialisaties gevolgd waardoor ze een stoelmassage op maat maakt waarbij op verzoek ook de benen gemasseerd worden en rek en strekoefeningen gedaan kunnen worden.

De FZH Stoelmassage op het werk is een aanrader om werknemers mee te verwennen en te stimuleren tot nog betere prestaties. Bij regelmatig aanbieden op de werkplek helpt deze massage stress te verminderen en het ziekteverzuim terug te dringen. De stoelmassage is tevens een leuke traktatie bij zakelijke evenementen, congressen en damesavonden en feestavonden om aan te bieden. 

Zwangerschapsmassage/ Massage in zijlig

De FZH zwangerschapsmassage is een ontspanningsmassage van hoofd, nek, schouders, rug, bekken, benen, kuiten, armen en handen. Tijdens de behandeling lig je op je linker en daarna op de rechterzij op de massagetafel en wordt je lichaam warm toegedekt en extra ondersteund met kussentjes. De massage wordt uitgevoerd met de handen en de onderarmen waarbij gebruik wordt gemaakt van 100 % natuurlijk massage olie van S.P. A. en voel je veel herhalende strijkende massage handgrepen. Deze rustige en veilige massage stimuleert de afvalstoffen het lichaam sneller te verlaten, het vermindert mogelijke kramp in de kuiten en eventuele klachten in het bekken en de onderrug en/of nek. Het doel van deze zwangerschapsmassage is een verbetering van de bloedcirculatie, ontspanning in lichaam en geest.

Oncologische massage/Massage tijdens en na kanker

Ben je in gevecht met of herstellende van kanker? Bij Franciska ben je in gecertificeerde, vaardige en veilige handen. Samen maken we speciale flexibele zorgafspraken teneinde jou de beste en veiligste massage te geven welke jou kan ondersteunen in het gevecht tegen kanker en je vervolgens ook kan stimuleren bij je herstel na kanker. Elke massage wordt op maat gemaakt. Afhankelijke van de fase waar je in verkeerd kan deze massage bestaan uit een algehele zachte massage op de tafel maar ook uit uit een heel zachte hand of voetmassage, een heel zachte aanraking op bed of de eigen bank. Ook jaren nadat je kanker vrij bent verklaard kunnen er klachten optreden. De cliënten van Franciska betalen gewoon dezelfde prijs voor een oncologische massage, zo probeert Franciska haar steentje bij te dragen in de maatschappij. 

Energiewerk zoals :Reiki, Acces Bars en MIR- Methode 

Op verzoek geef ik ook energie behandelingen. Een Reiki of Acces Bars behandeling duurt 60 minuten. Het helpt je om je hoofd weer rustig en leeg te maken en kracht te geven voor de tijd die komen gaat.  De MIR Methode kan ik alleen aan je uitleggen want is iets wat je helemaal zelf doet.  Wil je een keer voelen wat het is dan plannen we een kwartiertje na de reguliere behandeling ter kennismaking. Lichaam en geest gaan samen!